De NEN 3140 keuring, hoe zit dat precies?

 

 

Als u elektrische apparaten inzet voor arbeid dienen ze periodiek te worden onderworpen aan een NEN 3140 keuring. Daarmee wordt de veiligheid van uw apparatuur beoordeeld en gemeten en voldoet u bij goedkeuring aan de eisen van de ARBO-wet. Heeft u zelf geen bevoegde mensen in dienst voor het uitvoeren van een NEN 3140 keuring? Dan voeren onze ervaren en vakkundige keurmeesters de keuring graag voor u uit.

 

Welke apparatuur dient gekeurd te worden?

Elk bedrijf beschikt over elektrische apparaten. Werknemers komen daar op de werkvloer mee in contact. De meeste mensen denken bij elektrische apparatuur op de werkvloer aan boormachines, zaagmachines, schuurmachines, soldeer apparatuur of andere elektrische gereedschappen. Dat die gekeurd moeten worden lijkt logisch. Maar wist u dat de NEN 3140 keuring net zo goed geldt voor koelkasten, stofzuigers, koffiezetapparaten, computers of verlengsnoeren? Eigenlijk kan het populair zo gezegd worden: elk apparaat waar een stekker aan bevestigd is dient gekeurd te worden.

 

Waarom is een NEN 3140 keuring belangrijk?

Waar met elektrische apparatuur gewerkt wordt kan gevaar ontstaan. Daarom moet een bedrijf aan kunnen tonen dat er alles aan gedaan is om risico’s te vermijden en gevaar tot een minimum te beperken. De kans op een elektrische schok, brand, ontploffing of elektrische verbranding is hiermee het kleinst. Uiteraard is het keuren van apparatuur belangrijk voor de veiligheid van uw personeel. Maar ook instructie over het gebruik van elektrische apparatuur valt onder de NEN 3140. Daarom dient u aanst de keuring uw medewerkers schriftelijk op de hoogte te stellen van de werking van uw apparaten.

 

Wat houdt een NEN 3140 keuring in?

Om uw apparaten te controleren bekijken onze keurmeesters ze niet alleen grondig, maar wordt er ook daadwerkelijk gemeten hoe het staat met isolatie en lekstroom. Bovendien wordt uw apparatuur getest. De frequentie van keuren hangt af van een aantal zaken: omgevingsfactore, frequentie van gebruik, deskundigheid van de gebruiker en kans op beschadigingen. Vaak wordt vastgesteld dat de keuring van elektrisch handgereedschap eens per jaar wenselijk is. Natuurlijk moet u het gereedschap tussen de keuringen door wel zelf onderhouden en laten repareren als dat nodig is. Na reparatie volgt altijd herkeuring. Zo weet u zeker dat het apparaat weer veilig is.

 

Keuren heeft een meerwaarde voor uw bedrijf

Werkt uw personeel met elektrisch gereedschap? Laat dan periodiek een NEN 3140 keuring uitvoeren. Niet alleen omdat zowel de ARBO-dienst als verzekeringsmaatschappijen het eisen, maar ook omdat het echt een meerwaarde betekent voor uw bedrijf. Tenslotte werkt u personeel veilig en voorkomt u storingen. En dat laatst zorg voor een uitstekende continuïteit van uw bedrijf.

 

Wilt u ook uw elektrische gereedschap laten keuren volgens de NEN 3140 normen? Vraag dan nu een offerte aan en u ontvangt binnen een werkdag een scherp geprijsd voorstel.

 

 

 Ja, ik wil nu direct een NEN 3140 keuring aanvragen

Meer Info

Wilt u meer informatie over onze NEN 3140 keuringen of keuringen van steigers, ladders en trappen? Wilt u een reparatie of keuring aanvragen of een keuring laten verrichten in een asbest containment? Laat het ons weten en wij nemen binnen een werkdag contact met u op.

Keuring Direct B.V.

Adres: Maarssenbroeksedijk 41
3541 DM Utrecht

Telefoon: 030-2271641